امروزه تولید پوشاک یکی از پررونقترین و پرسودترین فعالیتهای اقتصادی محسوب میشود. اما برای شروع کار تولیدی پوشاک چه باید کرد؟
پیش از هر چیز، توصیه میکنیم برای خرید چرخ خیاطی صنعتی از گلدن دوک اقدام کنید.
بسیاری از لباسهایی که امروزه همه ما به طور روزانه استفاده میکنیم، از زیرپوش و لباسهای زیر و جوراب گرفته تا پیراهن و شلوار و مانتو و مقنعه همگی تولیدی کارگاههای پوشاک داخل یا خارج کشور هستند.
با توجه به اهمیت پوشاک در زندگی امروز و حساسیت و توجه عموم افراد، خصوصا جوانان به مد و پوشش خودشان، صنعت پوشاک امروزه رونق خاصی در ایران پیدا کرده و تولیدیهای زیادی در حوزه تولید پیراهن، شلوار، بلوز، مانتو، شال، روسری و غیره فعال هستند.
در نتیجه رونق صنعت پوشاک، امروزه افراد زیادی در اندیشه راهاندازی و شروع کار تولیدی پوشاک هستند و به همین دلیل ما در مطلب پیش رو قصد داریم به راهنمایی جامع مراحل راهاندازی تولیدی پوشاک بپردازیم. مطالعه مقاله بهترین چرخ خیاطی صنعتی رو هم از دست ندید. اما برای تولیدی لباس از کجا شروع کنیم؟
آموزش تولیدی پوشاک
در صورتی که قصد شروع کار تولیدی پوشاک را دارید باید به موارد مهمی توجه داشته باشید. نخست اینکه با علم به تواناییها و شرایط خود، بررسی وضعیت بازار و البته انتخاب جامعه هدف، باید مشخص کنید که تولیدی شما قرار است چه نوع لباسهایی تولید کند.
یک تولیدی لباس در ابتدای کار و در شرایطی که هنوز گسترش نیافته و تجهیزات زیادی ندارد قادر به تولید انواع لباس نیست و معمولا روی یک نوع لباس تمرکز میکند. دلیل این موضوع این است که تولید هر لباسی به ابزارهای خاص و نیروهای متخصص آن لباس نیاز دارد و طبیعتا در آغاز کار امکان فراهم آوردن همه تجهیزات و استخدام تمام نیروهای متخصص وجود ندارد.
پس پیش از هرچیز با انجام تحقیق و بررسیهای لازم، نوع فعالیت تولیدی پوشاک خود را تعیین کنید. در ادامه به مراحل راهاندازی و شروع کار تولیدی پوشاک میپردازیم اما پیشنهاد میکنیم، بعد از این مقاله، حتما تجهیزات تولیدی لباس رو هم مطالعه کنید.
برای تولیدی پوشاک چه چیزی لازم است؟
شما برای شروع کار تولیدی پوشاک به ابزارها، تجهیزات، مکان، مجوزها و موارد مشابه دیگری نیاز دارید. بهتر است پیش از اقدام به تهیه هر یک از این موارد، به خوبی درباره بازار پوشاک تحقیق کنید و اطلاعات خود درباره فرآیند تولید لباس، چرخ خیاطی و انواع آن، انواع پارچه و دیگر موارد مشابه را افزایش دهید.
همچنین بد نیست با برخی از فعالان باتجربه بازار پوشاک مشورت کنید و سپس با درنظر گرفتن جمیع جوانب نسبت به راهاندازی تولیدی خود تصمیم بگیرید. نگران نباشید فروشگاه چرخ خیاطی گلدن دوک در این مسیر همراه شماست. در ادامه و پیش از پرداختن به مراحل راهاندازی تولیدی پوشاک، به مزایا و معایب آن میپردازیم.
مزایا و معایب راهاندازی تولیدی پوشاک
پیش از شروع کار تولیدی پوشاک بهتر است با مزایا و معایب فعالیت در این حوزه به خوبی آشنا باشید تا بهتر درباره شروع کار تصمیم بگیرید.
گرچه فعالیت در حوزه تولید پوشاک میتواند کسبوکار بسیار پررونق و پرسودی باشد، اما در صورتی که بدون شناخت و آگاهی کافی وارد این بازار شوید ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شوید.
مزایای راهاندازی تولیدی پوشاک:
- کسبوکار شخصی بدون حضور کارفرما
- کارآفرینی و ایجاد شغل برای دیگران
- امکان گسترش حوزه فعالیت به مرور زمان
- درآمد و سود مناسب
معایب راه اندازی تولیدی پوشاک:
- تاثیر نوسانات قیمت ارز بر قیمت مواد اولیه و پارچه و افزایش هزینههای تولید
- کمبود برخی تجهیزات و پارچهها در بازار در شرایط خاص
- زمانبر بودن جا افتادن کار و یافتن مشتری ثابت
مراحل راه اندازی تولیدی لباس
پیش از هرچیز بار دیگر تاکید میکنیم که گام نخست قبل از شروع کار تولیدی پوشاک، آشنایی کامل با بازار و جامعه هدف محصولات است. پس در گام نخست و قبل از شروع کار، یک قلم و کاغذ بردارید و به طور دقیق هدف و انتظارات خود از راهاندازی تولیدی پوشاک را بنویسید.
این مرحله بسیار جدی است چراکه دورنمای ذهنی شما از راهاندازی کسبوکار را تعیین میکند تا شما برای رسیدن به آن تلاش کنید. هدف به شما انگیزه کار میدهد و باعث میشود برای رسیدن به آن برنامهریزی کرده و بنابر اصول و قواعدی منظم پیش بروید. پس حتما هدف خود را مشخص کنید.
تحقیق
در گام بعد باید به خوبی درباره شروع کار تولیدی لباس تحقیق کنید. در درجه نخست باید اطلاعات خود درباره بازار پوشاک، نحوه تولید پوشاک، انواع پارچه، انواع تجهیزات دوختودوز، انواع چرخ خیاطی و موارد مشابه دیگر افزایش دهید.
خوشبختانه امروزه و به لطف اینترنت و گوشیهای موبایل که در دسترس همه افراد قرار دارند، دسترسی به اطلاعات جامع در مورد هر یک از مواردی که ذکر کردیم و به طور کلی تحقیق درباره راه اندازی تولیدی پوشاک کار دشواری نیست.
برنامه ریزی
در ابتدا از ضرورت تعیین هدف برای شروع کار تولیدی گفتیم و حال در این بخش باید به ضرورت برنامهریزی بپردازیم. وقتی هدف شما از شروع کار تولیدی پوشاک مشخص باشد، برنامهریزی برای رسیدن به آن میتواند در تقسیمبندی مراحل رسیدن به هدف و زمانبندی تقریبی رسیدن به هر مرحله از پیشرفت کمک شایان توجهی باشد.
انتخاب هدف
یکی از کلیدیترین مسائل در زمان راهاندازی تولیدی پوشاک، تعیین نوع فعالیت است. امروزه برخی از تولیدیها صرفا تولیدکننده کار و سفارش مشتریان دیگر هستند و از خود صاحب برند نیستند؛ اما برخی دیگر از تولیدیها با طرحهای اختصاصی خود شروع به تولید پوشاک تحت یک برند مشخص میکنند و به این وسیله میکوشند نوعی برندسازی داشته باشند.
اینکه کدام یک از این روشها را انتخاب کنید بستگی تام به هدف شما از تولید پوشاک و انگیزههای خودتان دارد. اما برای مقایسه باید بگوییم که معمولا برندسازی و جا انداختن یک برند پوشاک جدید در بازار میتواند کمی دشوار و زمانبر باشد و حتی ریسک شکست آن بالاست. البته در صورت موفقیت نیز، تولید پوشاک با برند شخصی میتواند سود به مراتب بیشتری نصیب شما کند و فرصت خلاقیت و گسترش کار را در دسترستان قرار دهید.
از سویی، معمولا همیشه در بازار سفارشهای زیادی برای دوخت وجود دارد که به نوعی درآمد شما را تضمین میکند. در نتیجه، اتخاذ یک استراتژی ترکیبی برای داشتن همزمان درآمد و آیندهنگری برای توسعه برند شخصی میتواند گزینه جالبی باشد.
تعیین حوزه فعالیت
در بخشهای قبلی نیز ذکر کردیم که در شروع کار تولیدی پوشاک در یک کارگاه کوچک نمیتوانید همه انواع پوشاک را تولید کنید و باید از قبل، نوع لباسی که قصد تولید آن را دارید مشخص کنید.
انتخاب نوع لباسی که تولید میکنید یک موضوع سلیقهای نیست و باید با بررسی و تحقیق، شناخت بازار، نیازسنجی مشتریان، بررسی سفارشات احتمالی و البته با درنظر گرفتن مهارتها و تواناییهای شخصی شما و نیروهای کارتان انجام شود. از طرفی تجهیزاتی که در اختیار دارید نیز محدودیتهایی دارند و برای تولید همه انواع لباسها کاربرد ندارند پس باید با توجه به همه عواملی که ذکر کردیم، مناسبترین نوع لباس را تولید کنید.
اجاره یا خرید محل کارگاه
مراحلی که تا اینجا به آن پرداختیم همگی ضروری و بخشی از مقدمات اولیه قبل از شروع کار تولیدی هستند. اما در صورتی که مراحل قبل را با موفقیت گذراندید و تصمیم شما برای راهاندازی تولیدی قطعی شد، باید به دنبال محل راهاندازی کارگاه خود باشید.
محل راهاندازی تولیدی اهمیت زیادی دارد و ترجیحا باید جایی نزدیک به بازار و محل دیگر تولیدیهای صنعت پوشاک باشد. این مسئله باعث میشود تا تولیدی شما در معرض دید مشتریانی قرار بگیرید که به تولیدیهای همکار شما سر میزنند.
البته باید محل تولیدی را به تناسب بودجه و هزینهای که برای آن درنظر گرفتهاید انتخاب کنید چراکه اگر همه سرمایه خود را صرف تهیه محل مناسب برای کسبوکار کنید، در تهیه تجهیزات، مواد اولیه و استخدام نیروی انسانی به مشکل خواهید خورد.
معمولا برای یک تولیدی لباس به فضای بزرگی برای جا دادن میزهای کار، چرخها، مواد اولیه و محصولات تولیدشده دارید، پس بهتر است در زمان انتخاب محل تولیدی، در درجه اول تمرکز شما بر ابعاد و فضای آن باشد.
اخذ مجوز
یکی از مسائلی که همزمان با مراحل اولیه شروع کار تولیدی باید اقدامات لازم برای آن را ترتیب دهید، اخذ مجوزهای لازم برای آغاز فعالیت است. این کار را معمولا بعد از مشخص شدن مکان تولیدی انجام میدهند چراکه برای تشکیل پرونده و صدور مجوز نیاز به آدرس محل فعالیت خود دارید.
همچنین برای اخذ مجوز تولیدی لباس شما به مدارکی مانند شناسنامه و کارت ملی، کارت پایان خدمت، سند مالکیت یا قرارداد اجاره محل کسبوکار و برخی مدارک دیگر نیاز دارید.
خرید تجهیزات و لوازم
گام مهم بعدی برای شروع کار تولیدی پوشاک، خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز است. یکی از مهمترین لوازمی که در این مرحله باید تهیه شود، چرخ خیاطی است. البته چرخ خیاطی تنها وسیله لازم در کارگاه تولید پوشاک نیست اما تقریبا مهمترین ابزار است.
خرید چرخ خیاطی باید با توجه به هدف فعالیت تولیدی شما که پیشتر به آن پرداختیم، حوزه فعالیت، حجم فعالیت و البته نوع پوشاکی که قصد تولید آن را دارید انجام شود.
معمولا در تولیدی پوشاک نیاز به انواع چرخهای صنعتی راستهدوز، میاندوز و چرخ خیاطی سردوز وجود دارد. میتوانید در صورت تمایل و برای پیشبرد سریعتر کار، یک چرخ دکمهدوز نیز تهیه کنید تا کار دوخت دکمه لباسها راحتتر انجام شود.
البته این بخش باید با توجه به بودجه اولیه شما و با محاسبات دقیق انجام شود چراکه صرف هزینههای زیاد در این بخش میتواند منجر به بروز مشکل در دیگر بخشهای کار راهاندازی تولیدی شود. خرید اقساطی چرخ خیاطی هم یکی دیگر از راهحلهاییست که میتواند به شما در تامین هزینهها کمک کند.
تجهیزات دیگری مانند میز کار، قیچی و دیگر موارد نیز باید در همین مرحله خریداری شوند. بهتر است قبل از اقدام به خرید، لیست کاملی از همه تجهیزات مدنظر خود تهیه کنید و با برآورد هزینه احتمالی نسبت به خرید اقدام کنید.
استخدام نیروی کار
بعد از کسب مجوز و خرید تجهیزات، کار شما به طور رسمی و از نظر قانونی آغاز شده و کافیست به تناسب نیاز و شرایط کارگاه نسبت به جذب نیرو اقدام کنید.
این بخش باید به تناسب مهارتها و تخصصهای مورد نیاز انجام شود. برای مثال ممکن است فردی برای برش پارچه، فردی برای دوخت لباسها، فردی برای دوردوزی و فردی برای اتوکشی و بستهبندی استخدام شوند. البته نیازهای هر مجموعه تولیدی لباس میتواند با دیگری متفاوت باشد و شما باید به تناسب نیاز خود در این مورد اقدام کنید.
توجه داشته باشید که شما باید از قبل برای حداقل چند ماه نخست کار حقوق پرسنل را آماده داشته باشید چراکه در مورد کسبوکارهایی مانند تولیدی لباس، رسیدن به سودآوری کمی زمانبر است و در نتیجه باید بتوانید در این مدت حقوق پرسنل را تامین کنید.
تهیه الگو و مواد اولیه
برای شروع کار تولیدی لباس در درجه اول به الگوهایی زیبا و دقیق نیاز دارید. توصیه میکنیم برای تهیه الگوها از خیاطان حرفهای، همکاران خود و یا در صورت امکان طراحان لباس متخصص کمک بگیرید.
شما برای آغاز فعالیت خود علاوه بر الگو، تجهیزات و نیروی کار به مواد اولیه نیز نیاز دارید. عمدهترین مواد اولیه تولید پوشاک نیز پارچه، نخ، دکمه، زیپ و موارد مشابه هستند. بهتر است جهت آغاز به کار، به تناسب نوع لباس تولیدی و تواناییهای نیروی کار و چرخهای مجموعه نسبت به تهیه حجم مناسبی از مواد اولیه اقدام کنید.
درآمد تولیدی لباس چقدر است؟
با توجه به آنچه تا اینجا توضیح دادیم، طبیعی است اگر این سوال برای شما شکل بگیرد که درآمد تولیدی لباس چقدر است و آیا اساسا سود آن به حدی قابل توجه هست که ارزش صرف سرمایه و شروع فعالیت داشته باشد؟
توجه داشته باشید که ما نمیتوانیم رقم دقیق یا حتی تقریبی از درآمد تولیدی لباس ارائه کنیم اما میزان درآمد تولیدی لباس به عوامل مختلفی بستگی دارد که با آشنایی با آنها و تمرکز بر کنترل آنها میتوانید درآمد خود را بهبود ببخشید.
نوع فعالیت، نوع محصول تولیدی و وضعیت عرضه و تقاضا در بازار از جمله مهمترین عوامل موثر بر درآمد ماهانه تولیدی لباس است. از سویی همانطور که در بخشهای قبلی گفته شد، طبیعی است اگر در چند ماه نخست تولیدی لباس به سود نرسید و میزان سفارشها چندان بالا نباشد، اما راز موفقیت در صنعت پوشاک فعالیت مستمر و داشتن صبر است.
در صورتی که بودجه زیادی ندارید و ترجیح میدهید در مدت زمان کوتاهی به درآمد برسید، توصیه ما به شما برای شروع کار تولیدی پوشاک، تولید لباسهای ارزان و کم هزینه اما ضروری و مورد نیاز عامه مردم مانند تاپ، تیشرت، زیرپوش، جوراب و موارد اینچنینی است که دوخت آنها نیاز به تجهیزات خاصی ندارد و با استفاده از نیروی کار معمولی قابل تولید هستند.
2 دیدگاه در “برای تولیدی لباس از کجا شروع کنیم”
مقالهتون در مورد شروع کار تولیدی خیلی کمککننده بود. میخواستم بدونم برای کسی که تازه میخواد کار تولیدی لباس رو راه بندازه، چه تجهیزاتی از اول ضروری هست و با چه بودجهای میتونم شروع کنم؟
برای شروع کار تولیدی لباس، به چند وسیله اساسی نیاز دارید. ابتدا یک چرخ خیاطی صنعتی برای دوختهای سریع و دقیق ضروری است. همچنین اتو برقی برای تکمیل نهایی لباسها، و دستگاه سر دوز برای لبهدوزی تمیز مورد نیاز است. تجهیزات دیگری مانند قیچیهای برش صنعتی و میز برش نیز مهم هستند. بودجه اولیه بسته به کیفیت تجهیزات متفاوت است، اما برای یک تولیدی کوچک، چیزی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان میتواند کافی باشد.