وبلاگ

علت ندوختن چرخ سرکیسه دوزی چیست؟ [بررسی 12 علت مختلف]

فهرست مطالب

چرخ سرکیسه دوز که امروز به یک ابزار کاربردی در بسیاری از صنایع تولید مصالح ساختمانی، کشاورزی، غذایی و غیره بدل شده بعضا به دلیل بروز مشکلاتی در ساختارش، نمی‌دوزد، داغ می‌کند یا گیر می‌کند. ما در این مطلب با تمرکز بر دلایل ندوختن چرخ سرکیسه دوز قصد داریم شما را برای حل مشکل راهنمایی کنیم. همچنین برای آشنایی با بهترین چرخ سرکیسه دوز کلیک کنید.

دلایل ندوختن چرخ سرکیسه دوزی

ندوختن چرخ سرکیسه دوز می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله استفاده از نخ بی‌کیفیت، تنظیم نبودن کشش نخ، مشکلات سوزن مانند شکستگی یا نصب نادرست، و عدم روانکاری که باعث افزایش اصطکاک و گیرکردن دستگاه می‌شود. همچنین خرابی قطعات مکانیکی مانند چرخ‌دنده‌ها، تنظیمات نادرست دستگاه، و انباشت گردوغبار در بخش‌های داخلی از عوامل دیگر هستند. نوسانات برق و استفاده نادرست از دستگاه نیز می‌توانند باعث این مشکل شوند. در ادامه تک تک این عوامل را مفصل بررسی کردیم.

علت ندوختن چرخ سرکیسه دوزی

1. کیفیت پایین نخ

کیفیت نخ یکی از مهمترین عوامل در عملکرد درست چرخ سرکیسه دوز است. در صورتی که از نخ‌های بی‌کیفیت برای این چرخ استفاده می‌کنید باید بدانید که ممکن است به دلایلی مانند نازکی و عدم استحکام نخ یا قطر زیاد و بیش از حد استاندارد نخ، چرخ سرکیسه دوز گیر کند یا ندوزد.

پس در گام نخست، علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز می‌تواند مربوط به نخ باشد. برای حل این مشکل توضیه می‌شود که از نخ‌های باکیفیت و مخصوص چرخ سرکیسه دوز که توسط برندهای مطرح تولید شده استفاده کنید. همچنین به قطر نخ مورد استفاده و تناسب آن با نوع پارچه و مشخصات دستگاه توجه داشته باشید.

در نهایت اگر حجم زیادی نخ می‌خرید تا برای مدت‌ها از خرید نخ بی‌نیاز باشید، سعی کنید نخ را در شرایطی مناسب نگهداری کنید تا مانع از پوسیدگی و کاهش کیفیت آن شوید.

2. تنظیم نبود کشش نخ

مورد دیگری که می‌تواند علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد، تنظیم نبودن کشش نخ در چرخ سرکیسه دوز و تنش نخ است. این موضوع می‌تواند به شل شدن یا کشیدگی بیش از حد نخ و در نتیجه ندوختن چرخ سرکیسه دوز منجر شود. راهکار حل این مشکل، بررسی سطح کشش نخ چرخ سرکیسه دوز بر اساس اطلاعات دفترچه راهنما است.

سعی کنید با استفاده از پیچ یا دکمه‌ای که برای تنظیم کشش نخ روی چرخ سرکیسه دوز تعبیه شده، میزان کشش نخ را در حد مناسب تنظیم کنید. همچنین بد نیست مسیر عبور نخ را نیز جهت اطمینان از عدم گیرکردن نخ در مسیر حرکت چک کنید.

3. شکستگی یا خمیدگی سوزن

استفاده از سوزن آسیب‌دیده یا شکسته نیز می‌تواند علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد. سوزن‌های آسیب‌دیده نمی‌توانند به خوبی نخ را از لایه‌های پارچه خصوصا پارچه‌های ضخیمی که برای کیسه و گونی استفاده می‌شود عبور دهند و در نتیجه چرخ سرکیسه دوز نمی‌دوزد یا دوخت‌هایی نامنظم و ضعیف درج می‌کند.

برای حل این مشکل توصیه می‌کنیم با بررسی وضعیت سوزن، سوزن قدیمی یا آسیب‌دیده را با سوزن نو و سالم تعویض کنید. همچنین در مورد چرخ سرکیسه دوزی ضروری است که از سوزنی متناسب با جنس کیسه‌ای که قصد دوخت آن را دارید استفاده کنید.

4. نصب نادرست سوزن

مورد دیگری که می‌تواند علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد، نصب نادرست سوزن است. این موضوع نیز می‌تواند به عدم عبور مناسب نخ از پارچه و عدم درج بخیه‌های مقاوم منجر شود. برای حل این مشکل، توصیه می‌شود سوزن را با توجه به دستورالعمل‌های موجود در دفترچه راهنمای دستگاه نصب کنید و از محکم بودن آن در محل نصبش اطمینان حاصل کنید.

5. عدم روان‌کاری و روغن‌کاری

یکی از مهمترین مسائل برای نگهداری صحیح و حفظ عملکرد مطلوب انواع چرخ خیاطی از جمله چرخ سرکیسه دوزی، روغن‌کاری و روان‌کاری چرخ در بازه‌های زمانی منظم است. عدم روانکاری و روغن‌کاری می‌تواند به اصطکاک بیش از حد، گیر کردن چرخ و خرابی یا شکستن برخی قطعات داخلی منجر شود که همگی می‌توانند به ندوختن چرخ سرکیسه دوز منجر شده و حتی هزینه‌های قابل توجهی روی دست شما بگذارند.

برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می‌شود با تهیه روغن‌های مخصوص چرخ سرکیسه دوز برای روغن‌کاری منظم دستگاه در بازه‌های زمانی مشخص، نقاط حساس و مهم دستگاه را به خوبی روغن‌کاری کنید.

6. تنظیمات نادرست دستگاه

تنظیم نادرست دستگاه نیز می‌تواند علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد. برای مثال تنظیم نادرست طول بخیه یا عدم تطابق کشش و سرعت دوخت می‌تواند به دوختن چرخ سرکیسه دوز منجر شود. برای جلوگیری از این مشکل سعی کنید طول بخیه، سرعت دوخت و سطح کشش را بر اساس نوع کیسه و نخ و بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه راهنما تنظیم کنید.

7. خرابی قطعات مکانیکی

خرابی قطعاتی مانند چرخ دنده‌ها و تسمه‌ها نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند دلیل ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد. این مشکل می‌تواند در نتیجه عدم روغن‌کاری و تمیزکاری دستگاه در طولانی مدت یا استفاده بیش از حد از دستگاه باشد.

برای جلوگیری از این مشکل بهتر است دستگاه را در بازه‌های زمانی منظم برای شناسایی مشکلات و خرابی قطعات بررسی کنید و قطعات آسیب‌دیده را با نمونه‌های باکیفیت و مناسب تعویض کنید.

8. عدم تمیزکاری چرخ سرکیسه دوز

تمیز نکردن چرخ خیاطی و عدم پاکسازی گردوغبار و قطعات نخ و پارچه از بخش‌های داخلی آن نیز می‌تواند در طولانی مدت به علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز بدل شود. اساسا تمیزکاری هر مدل از چرخ خیاطی از جمله چرخ سرکیسه دوزی در بازه‌های زمانی منظم ضروری است و ضمن حفظ عملکرد مناسب چرخ به افزایش طول عمر دستگاه و قطعات آن منجر می‌شود.

برای تمیز کردن چرخ خیاطی بهتر از پارچه مناسب، برس‌های نرم و کمپرس هوا استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای چرخ خود یک کاور محافظ مخصوص برای جلوگیری از ورود گردوغبار به دستگاه تهیه کنید.

9. گیر کردن نخ و پارچه

گیر کردن نخ و پارچه در داخل چرخ سرکیسه دوز نیز می‌تواند از جمله دلایل ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد. نخ و پارچه عمدتا در بخش قلاب چرخ گیر می‌کند و باعث قفل کردن چرخ می‌شود.

برای حل این مشکل می‌توانید مسیر نخ و پارچه را بررسی کنید و تا محل گیر کردن آن را شناسایی کنید. در ادامه توصیه می‌شود مواد گیر کرده در چرخ  را با دقت و حساسیت بدون آسیب‌زدن به دستگاه خارج کنید.

10. نوسانات برق

موضوع دیگری که می‌تواند علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشدف نوسانات برق و قطع و وصل ناگهانی جریان برق است که علاوه بر توقف عملکرد دستگاه، در صورت تکرار به دفعات زیاد می‌تواند منجر به خرابی موتور و قطعات الکتریکی دستگاه شود.

برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌کنیم به طور کلی برای چرخ سرکیسه دوز خود از محافظ برق استفاده کنید و از اتصال دستگاه به یک پریز سالم اطمینان حاصل کنید.

11. استفاده نادرست از دستگاه

استفاده از چرخ سرکیسه دوز برای دوخت کیسه‌ها یا پارچه‌هایی که متناسب با ظرفیت و توانایی این چرخ نیستند نیز می‌تواند از جمله دلایل ندوختن چرخ سرکیسه دوز باشد. از طرفی حجم کار بیش از حد نیز می‌تواند چرخ را با مشکل مواجه کند. پس ضمن رعایت ظرفیت کاری دستگاه، توصیه می‌کنیم از چرخ سرکیسه دوز برای دوخت پارچه‌ها و کیسه‌های مناسب استفاده کنید.

12. خرابی موتور

اگر هنوز علت ندوختن چرخ سرکیسه دوز را کشف نکرده‌اید و هیچ یک از موارد زیر عامل این موضوع نبوده، ممکن است موتور یا قطعات حیاتی دستگاه دچار خرابی شده باشند.

در چنین شرایطی ناگزیر باید چرخ سرکیسه دوز را برای تعمیر به تکنسین مجرب بسپارید. در صورتی که موتور چرخ سرکیسه دوز یا قطعات خراب آن قابل تعمیر نباشد، ناگزیر به تعویض آن‌ها هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرفروش‌ترین محصولات:
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.